Referat: IBK Kungälv D2 - Mölndals IBF D2

Vi inledde våran säsong igår, med skräckmotstånd i form av en tripp till Kungälv och Mimershallen.
Detta var nog en match i princip vi alla sett fram emot, då försäsongen varit väääldigt lång, men behövlig.

Våran trupp i år är väldigt spännande, med en hel del bortfall från förra säsongen, men samtidigt väldigt mycket nytt, fräscht, spännande.

Vi åker upp igår med en trupp på 10 spelare varav 3 debutanter, + Stina & 2 fina tillskott från div 3 i form av Alex & våran favorit Nicole.
Klockan närmar sig 16:00 och det börjar bli dags för matchstart.
Jag kan som vanligt inte stå still, men det är ju inget nytt.

Vi inleder matchen bra, med en första period där vi tar ledningen efter 2:43.
Vicki #29 gör årets första mål på assist av Capo #41, underbart.
Perioden rullar på, tycker vi inleder starkt och rullar bra boll.
Efter en tilltrasslad situation kvitterar Kungälv till 1-1, och det smakar väldigt surt.
Vi går in i paus med 1-1 på tavlan, men känslan är fortfarande väldigt bra och vi är bra.

Period 2 drar igång och efter 7:04 tar vi ledningen igen, denna gången genom Sofia #5 på en briljant pass av Tyra #12.
Tycker i detta läget att vi har kommandot, tills kungälv kvitterar till 2-2 efter 14:04.
Vi går in i paus inför tredje med 2-2, men jag tycker vi bör ha gjort något mål mer inför tredje, men det är så det är i denna underbara sporten.

I tredje så tar Kungälv ledningen efter 03:15 genom ett långskott via touch som går rätt in bakom Stina.
Ett typiskt mölndalsmål att släppa in, det har ju hänt förr om vi säger så.
Vi skapar fortfarande mycket bra fina chanser, och efter 10:56 kvitterar äntligen vår capitano Linnea #23 på pass av Vicki #29.
Vi börjar bli trötta, och får verkligen kriga oss igenom tredje perioden.
Vi tar timeout med 12:18 på klockan, för att andas och samla tankarna lite inför slutet på matchen.
Med 15:50 på klockan får vi äntligen hål på Kungälv igen, och det görs på en fin pass av Klara #21 som hittar Maja #19 som hittar vänster kryss.
Med en riktig tv räddning i slutet spikar Stina igen därbak, och vi sitter rätt i skottäcken hela vägen och vi lyckas vinna matchen och ta alla 3 poäng.
Otroligt skön krigarseger där vi får slita i 60 minuter mot ett bra Kungälv.
En riktigt bra start helt enkelt, och jag är supernöjd med insatsen.

Nu har vi en riktigt go vecka framför oss, och siktar redan mot hemmapremiären nu på lördag 5/10 mot IBK Göteborg.